Continuă tradiția brazilor de Crăciun donați

0
92

Brad vechi de 65 de ani instalat în Piața Dacia
Primăria Buzău continuă tradiția începută și instalat în Piața Dacia dar și în Parcul Crâng brazi donați de către cetățeni. Bradul din centrul orașului a fost adus de la Robeasca și are în jur de 20 m înălțime și în jur de 65 de ani.

“Bradul de Crăciun revine în Piața Daciei după doi ani de pauză!
“Îmbrăcată” în haine de sărbătoare, noua Piață modernizată și reabilitată recent avea nevoie de un “chiriaș” pe măsură! Un falnic brad de peste 65 de ani adus tocmai de la Robeasca, un brad cu o poveste la fel de impresionantă! Tatăl domnului Ștefan Coman a fost o viață întreagă inginer silvic la Dumitrești-Vrancea! Bradul din fața casei a fost un cadou din partea pădurarilor din subordine, iar pentru a rezista într-o zonă de câmpie au adus chiar pământ de la munte pentru a-l pune la rădăcina copacului! Anii au trecut, bradul a crescut zvelt peste casa bătrânească și exista riscul să se rupă la un viscol puternic! Mulțumită domnului consilier Aurel Gubandru, am fost contactat de dl Coman pentru a dona acest frumos exemplar spre bucuria tuturor buzoienilor!
Îi mulțumesc public pentru gestul său! “, a transmis viceprimarul Ionuț Apostu.
Cel de-al doilea brad din parcul Crâng a fost donat de către o familie din municipiul Buzău.

“Asa cum v-am obișnuit, este unul buzoian, “localnic” din cartierul Mihai Viteazu! A crescut semeț vreme de câteva zeci de ani pe strada Ion Costinescu, dar acum familia doamnei Pavel Daniela a dorit să se despartă de frumosul exemplar pentru că afecta fundația casei, gardul si chiar trotuarul străzii, după cum se poate observa și din fotografii!Comunitatea buzoiană îi este recunoscătoare doamnei Pavel pentru că toți copiii se vor bucura de acest frumos exemplar la Târgul de Crăciun”, a anunțat viceprimarul Ionuț Apostu.
Buzoienii spun că așteptau ca și în acest an orașul să fie împodobit cu brazi și cu lumini de sărbători.

Primăria Municipiului Buzău și Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” anunță deschiderea evenimentelor lunii decembrie în cele trei locații: Crâng, Piața Dacia și Centrul Iazul Morilor. Târgul de Crăciun de anul acesta se va desfășura în parcul Crâng, în perioada 1 Decembrie 2023 -7 ianuarie 2024 și va găzdui evenimente artistice, activități și atracții dedicate întregii familii. Vineri, 1 decembrie 2023, buzoienii sunt așteptați la un spectacol dedicat Zilei Naționale a României în parcul Crâng, iar la Centrul Iazul Morilor copiii sunt invitați timp de 4 zile la ateliere și jocuri cu tema Zilei Naționale. Școala din parc îi așteaptă pe cei mici de pe 6 până pe 20 decembrie, în intervalul orar 17:00 – 19:30, la activitățile din „Atelierul Moșului”, în parcul Crâng, iar pe 21, 22 și 23 decembrie, copiii vor avea ocazia să-l întâlnească chiar pe Moș Crăciun!
Târgul de Crăciun cu scop caritabil va avea loc la Centrul ,,Iazul Morilor” în perioada 4 -22 decembrie , în intervalul orar 10:00 – 20:00.
SURSA Oana Matache, viceprimar municipiul Buzău
“Vă invităm să cumpărați cadouri hand-made inedite, realizate de copiii din grădinițe, școli și licee sub îndrumarea cadrelor didactice, alături de seniorii din cadrul programului „Seri împreună”. Toți banii strânși vor ajunge la șase copii minunați care au trecut printr-o grea încercare anul acesta. Piața Dacia va găzdui pe 20 și 21 decembrie de la ora 20:00 evenimente tematice de Sărbători și spectacole cu artiști stradali”, anunță viceprimarul Oana Matache.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ