CONTRE PE PREȚUL APEI

0
96

Ședința Consiliului Local Municipal de vineri a adus în discuție mai multe nemulțumiri ale cetățenilor la adresa Companiei de Apă. La finalul întrunirii, consilierul Silviu Roșioru a adresat mai multe întrebări conducerii Companiei. Printre acestea se numără cele legate de scăderea prețului apei potabile, Buzăul fiind cunsocut pentru tariful ridicat practicat pentru serviciul de apă potabilă și canalizare.
De cealaltă parte, conducerea Companiei de Apă afirmă că, în prezent, Buzăul ocupă locul 16 într-un clasament național al tarifelor la apă. Totodată o scădere a prețului nu este prognozată foarte curând din cauza unor investiții în derulare.
O măsură care s-a luat, anul acesta, în beneficiul consumatorilor din Buzău este înlocurirea țevilor de azbociment, considerat cancerigen și interzis de Uniunea Europeană.
Silviu Roșioru a adresat și întrebări legate de remunerațiile primite de conducerea Companiei de Apă, cunoscute ca fiind unele foarte generoase pe parcursul mandatului lui Ionel Tescaru.
Pentru viitorul apropiat nu sunt prognozate scăderi ale prețului la apa potabilă în Buzău, însă este posibil să apară câteva majorări, dar nu vor fi semnificative, conform spuselor reprezentanților Companiei de Apă.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ