CONTROALE A.P.I.A. ÎN SECTORUL ZOOTEHNIC

0
142

În luna august au început controalele la fermierii care au cerut subvenții pentru bovine, ovine și caprine. Din cei peste 18.500 de femieri din sectorul zootehnic, peste 4000 se află în vizorul inspectorilor de la Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Buzău pentru aproxinativ două luni.
Echipele de control ale APIA verifică dacă declarațiile privind efectivele de oi şi capre pentru care s-a cerut prima pe cap de animal, coincid cu ce au în fermă. Crescătorii de animale trebuie să menţină în exploataţie, la adresa menţionată în cerere, minim 100 de zile, efectivul de animale pentru care au solicitat ajutorul. Reprezentanţii APIA avertizează că animalele găsite la control fără numere de identificare sau incorect identificate sunt animale nedeterminate, care generează penalitaţi sau excluderi de la plată.
În cazul în care solicitantul refuză sau restricţionează accesul în fermă a reprezentanţilor APIA, pentru efectuarea controlului la faţa locului, cererea prin care s-a solicitat prima pe cap de animal devine neeligibilă. Termenul limită, în care se vor face aceste controale, este jumătatea lunii octombrie, fiind prelungit din cauza pandemiei de Covid-19. Tot din acest motiv, plata se face în avans fără a avea introduse date de la control. În funcție de neregulile descoperite la fața locului , se vor aplica sancțiuni și penalizări.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ