CONTROALE DE SĂRBĂTORI

0
24

Perioadă aglomerată pentru comisarii de la Protecția Consumatorilor, în perioada Sărbătorilor de iarnă. Pentru ca buzoienii să cumpere produse bune pentru consum și, mai ales, aflate în termenul de valabilitate, magazinele alimentare și piețele sunt verificate aproape zilnic . Într-o săptămână au fost controlate peste 40 de firme care comercializează produse de sezon.
Controale înaintea Sărbătorilor de sărbatorile de iarnă.Comercianții care vând produse de sezon sunt atent verificați de comisarii de la Protecţia Consumatorilor . Aceștia vor verifica termenul de valabilitate și calitatea produselor comercializate. Având în vedere că în săptămâna premergătoare Crăciunului, aglomerația va fi la ordinea zilei în piețe și supermarket-uri, inspectorii OPC recomandă buzoienilor atenție mărită în privinţa produselor cumpărate.
Protecţia Consumatorilor recomnadă o atenție mărită la produsele alimentare care prezinta urme de mucegai, data de valabilitate depășită sau ambalajele deteriorate . De asemenea, trebuie citite cu atenție etichetele. În cazul în care observă neregului, cumpărătorul poate anunța Protecția Consumatorului. Aceștia vor acorda amenzi sau vor retrage marfa de la comercializare.
Totdată, consumatorii trebuie sa fie atenți la modul de prezentare a ambalajului. Și aspectul, miroul și culoarea determină calitatea produselor. Achiziţionarea cărnii şi a produselor din carne se va face numai din locuri special amenajate, dotate şi autorizate. În aceste condiţii exista garanţia unui produs sigur, ce nu va afecta sănătatea cumpărătorului.

Iuliana Sârbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ