Controale în discoteci după incendiul de la Bamboo! Unii patroni nu au învățat nimic

0
214

A fost Colectiv apoi Bamboo, însă în orice moment poate avea loc un incendiu într-unul din cluburile și localurile din Buzău. Întesate de oameni, discotecile se pot tranforma în adevărate cuptoare din care doar cei norocosi pot. In urma incendiului din clubul de fitze din Capitală, Inspectoratul pentru Situatii de Urgentă Buzău a reluat controalele în cluburile de noapte iar rezultatele nu au fost deloc surprinzătoare. În cotinuare patronii au arătat că nu au învătat nimic după Colectiv si in goana dupa profit incalcă legea si isi supun clientii.
Bucureștiul s-a trezit pe 21 ianuarie cu un nou incendiu de această dată în clubul Bamboo. Focul a izbucnit, sîmbătă dimineață, în jurul orei 04.00. În interiorul localului se aflau aproximativ 300 de persoane. Zeci de tineri au ajuns la spital cu arsuri. Cîteva ore mai tîrziu la nivel național au realuate controalele. La Buzău, Inspectoratul pentru Situații de Urgență au demarat o serie de actiuni de verificare.
Controalele pompierilor în cluburi au fost organizate și după tragedia din Colectiv. Și atunci ca și acum specialiștii au descoperit nereguli care, printr-o conjunctură nefavorabilă, ar fi putut da naștere unor evenimente similare celor din Capitală.
Managerii cluburilor trebuie să respecte măsurile de protecție împotriva incendiilor și să nu permită în incinte un număr mai mare de persoane față de cel prevăzut în autorizații. O parte dintre patronii localurilor din Buzău sunt de acord cu verificările pe care le organizează pompierii. Măsurile de siguranță pe care trebuie să le respecte, protejează in primul rand clienții, profitul dar și întreaga investiție, mai spun acestia. In plus, de cand a intrat in vigoare legea antifumat, numarul clientilor din randul familistilor a crescut
Pentru fumători, au fost amenajate spatii speciale. In cele mai multe cazuri, terase in aer liber. La Baboo o cauză a incendiului pare să fi fost o țigară aprinsă și lăsată la întîmplare drept pentru care fumatul afară din local este o regulă de care clienții fumători trebuie să țină cont. Pe lângă verificările de rutină pompierii buzoieni s-au gîndit la ce-i mai rău și au efectuat din timp 4 acţiuni de recunoaştere în preajma cluburilor pentru a stabili modul de intervenţie în cazul izbucnirii unui eventual incendiu.Totodată, în perioada următoare activităţile preventive vor fi intensificate.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ