CONTROALE INTENSE ALE OPC

0
60

Comerţul cu produse specifice Sărbătorilor de iarnă este atent monitorizat de comisarii de la Protecţia Consumatorilor. În această perioadă au loc controale în toate zonele de comercializare, iar neregulile nu au întârziat să iasă la iveală.
În perioada Sărbătorilor de iarnă, angajaţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Buzău şi-au intensificat acţiunile de control. Vizate sunt, în special locurile unde se comercializează produse specifice perioadei, în baza unor tematici naţionale, dar şi a unor planuri proprii de măsuri.
În urma unui astfel de control, dintr-un mare magazin au fost retrase de la vânzare dulciuri, în valoare de 500 de mii de lei. Motivul a fost, incorecta inscripţionare a etichetelor, mai exact, informaţiile de pe ambalaje nu au putut fi confirmate. Etichetarea incorectă, ar fi, potrivit inspectorilor de la protecţa consumatorilor, principala neregulă constatată în magazine, în ultima perioadă, fie că este vorba despre produse alimentare, jucării sau îmbrăcăminte. Din experienţa anilor trecuţi, probleme mai grave, încep să apară, mai spun comisarii OPC, după sărbători, atunci când rămân stocuri mari de marfă, iar comercianţii înceară să le vândă.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ