CONTROALE, LA FINAL

0
81

La finalul unei săptămâni, în care toate radarele Poliţiei au fost în acţiune pe şoselele din judeţ, aproape o mie de şoferi au fost sancţionaţi pentru exces de viteză. Peste o sută dintre aceştia au rămas fără permis de conducere, pentru următoarele 3 luni.
Conform calendarului de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene – TISPOL, în perioada 1-7 aprilie, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat pe drumurile din judeţ pentru prevenirea evenimentelor rutiere ce s-ar putea produce pe fondul vitezei excesive. Poliţiştii rutieri au verificat aproximativ 1050 de autovehicule şi au aplicat 980 de sancţiuni ca urmare a încălcării regimului legal de viteză.
„117 conducători auto au fost înregistraţi de aparatele de măsurare a vitezei în timp ce îşi conduceau maşinile cu viteze ce au depăşit cu mai mult de 50 km/h limita maximă admisă pe sectorul de drum tranzitat, fapt pentru care le-a fost reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile. Cea mai mare viteză – 190 km/h – a fost înregistrată de un echipaj care a acţionat pe DN 2 E85, în afara localităţii Racoviţeni, la volanul maşinii respective aflându-se o tânără de 24 de ani din Rmâmnicu Sărat”, a precizat, într-un comunicat de presă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău.
Acţiunea a fost coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române şi s-a înscris în calendarul activităţilor desfăşurate de Poliţiile Rutiere Europene (TISPOL). Controalele s-au desfăşurat în toată ţara şi au vizat respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate la condițiile de drum și a celei excesive.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ