CONTROL LA IPJ BUZĂU DUPĂ VIOLENȚELE DE PE DJ203 K

0
3892

“Domnișoara are 60 de kg…ce putea sa facă?”
Lipsa de reacție a polițiștilor în cazul activistului buzoian care a fost agresat în timp ce încerca să filmeze mai multe persoane ce vindeau păsări, a determinat Poliția Română să dispună verificări cu privire la modul de intervenție, pentru a se stabili dacă oamenii legii au acționat conform prevederilor legale. Imaginile au arătat o lipsă de reacție a poliţiştilor, în momentul în care buzoianul era agresat de către mai mulți indivizi.
Coșmar pentru un buzoian care a încercat să surprindă mai mulți indivizi ce vindeau păsări vii, în contextul în care la acest moment, din pricina gripei aviare, este acest gen de comerţ este interzis. Bărbatul a fost urmărit în trafic de mai mulți bărbați din comunele Săpoca și Cernătești, blocat și apoi agresat.
Bărbatul a cerut sprijin poliției iar la fața locului a ajuns un echipaj. Agresorii nu au ținut cont de prezența autorităților, iar la un moment dat unul dintre ei a sărit pe capota mașinii trecând pe lângă oamenii legii.
În cele din urmă la fața locului au ajuns și mascații care i-au încătușat pe agresori.
Buzoianul care a vrut să scoată la iveală comerțul illegal de păsări a precizat, prin intermediul unei postări, că a fost la un pas de a-și pierde viața.
Agresorii au fost reținuți de poliție, ulterior fiind întocmit un dosar penal.
Sindicatele din poliție sunt de părere că reacția poliției nu a fost pe măsură și acest lucru se datorează atât unui deficit de personal cât și din pricina unei slabe pregătiri a personalului.
Agresorii au fost duşi astăzi la Parchet, pentru luarea măsurilor preventive.
Conducerea Poliției Române a dispus efectuarea de verificări, cu privire la modul de intervenție, prin specialiștii Direcției Control Intern-I.G.P.R., pentru a se stabili dacă polițiștii din Buzău au acționat conform prevederilor legale în vigoare.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ