CONTROL LA PUNCTUL TERMIC DIN DOROBANŢI

0
263

O echipă de control a făcut verificări la Punctul Termic 4 din cartierul Dorobanţi, în urma numeroaselor sesizări ale cetăţenilor care locuiesc în zonă. Aceştia au reclamat zgomotul produs de cazanul recent instalat care asigură apă caldă și căldură. Membrii echipei mixte de control au constatat că la punctual termic, urmează să fie montat un ventilator de aer care va duce la diminuarea semnificativă a zgomotului care a produs disconfort locuitorilor.
Reprezentanții ai Gărzii de Mediu, ai Agenției pentru Protecția Mediului şi ai Prefecturii s-au întâlnit cu responsabili din cadrul Primăriei Municipiului Buzău și ai Regiei Autonome Municipale, la Punctul Termic 4 din cartierul Dorobanți 1, în urma sesizărilor primite din partea unor locatari din zonă. Cetăţenii au reclamat zgomotul și vibrațiile generate de funcționarea unui cazan recent instalat în acest punct termic și care asigură apă caldă și căldură pentru mai bine de 5000 de apartamente. Echipa de control a constatat că s-au făcut demersuri pentru a reduce nivelul de zgomot.

“Cu această ocazie, membrii echipei mixte de control au constatat că pe amplasamentul respectiv a fost adus și se află în curs de montare un ventilator de aer cu convertizor de frecvență care, conform conducerii RAM Buzău, va duce la diminuarea semnificativă a zgomotului care a produs disconfort locuitorilor din vecinătate. De asemenea, coșurile de evacuare a gazelor sunt izolate cu saltele din vată minerală, iar cel aferent cazanului de 10 Gigacalorii dispune și de o izolație din panouri tristrat în partea inferioară, pentru atenuarea impactului fonic”, a transmis Instituţia Prefectului.

După finalizarea operațiunii de montare a noului ventilator, vor fi efectuate noi determinări ale nivelului de zgomot de către o firmă acreditată.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ