CONTURI  BLOCATE  LUNAR

0
42

Problemele legate de fondul funciar continuă să dea mari bătăi de cap celor care conduc Prefectura Buzău. Atât actualul prefect al judeţului cât şi cei care s-au aflat înainte la conducerea Casei Albe se confruntă cu popriri pe conturi: fie pe cele ale instituţiei, fie pe cele personale.

Punerea în executare a sentinţelor  judecătoreşti privind fondul funciar este o sarcină imposibilă pentru unele comisii locale. Sute de hotărîri, vechi din anii `90, fac încă obiectul unor litigii, din motive pe care conducerea Prefecturii Buzău, încă, încearcă să le lămurească.

Consecinţele problemelor de fond funciar se răsfrâng în plan financiar, pentru că generează noi procese, obligaţii de plată şi implicit popriri pe conturi. Din cauza unuia dintre aceste litigii, aflat încă în instanţă, reprezentanţii Prefecturii trebuie să facă lună de lună cereri de deblocare a sumelor.

Prefectul Carmen Ichim spune că încearcă să soluţioneze împreună cu autorităţile locale din judeţ problema retrocedărilor şi că aproape zilnic au loc întâlniri cu responsabili din primării şi din comisiile locale.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ