COPII CU COVID-19, LA ÎNCEPUT DE AN ȘCOLAR

0
34

Pandemia de coronavirus nu iartă pe nimeni. Aproape zilnic, statisticile primite de la Direcția de Sănătate Publică Buzău, arată ca vârsta persoanelor contaminate cu Covid-19 , începe de multe ori, de la câteva luni. Chiar dacă specialiștii spun că cei mici sunt mai rezistenți la virus, sunt și copii care au au intrat în contact cu persoane contaminate, și în urma testelor au fost depistați pozitiv. Potrivit Direcției de Sănătate Publică, de la începutul lunii septembrie opt copii cu vârste cuprinse între 1 și 15 ani, au fost infectaţi cu Covid-19.
Mulţi au luat infecţia de la rudele apropiate, altii de la necunoscuţi, lângă care părinţii i-au ţinut, neprotejaţi. Cei mai mulți dintre acești copii ar trebui să înceapă cursurile, alături de colegii lor la școală sau grădiniță, pe 14 septembrie. Vor sta, însă, acasă în fața unui calculator, pentru că vor fi în izolare la domiciliu sau internați în spital, timp de 14 zile. După ce va trece această perioadă, copiii vor fi evaluați de medici specialiști, care vor hotărî dacă este posibil ca ei să intre în colectivitate.
La nivel național, până acum, peste 800 de copii sub zece ani şi în jur de 1.000 între 10 şi 18 ani au fost depistaţi pozitiv. Medicii pediatri spun că au tot mai multe cazuri- inclusiv sugari de câteva zile, dar şi preşcolari şi adolescenţi.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ