COPII FUGIȚI DIN CENTRUL DE PLASAMENT

0
197

A fost alertă duminică seara, în județ, după ce un apel la 112 anunța dispariția a 11 copii din centrul de plasament al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului de la Beceni. După două ore de căutări, copiii au fost găsiți într-o pădure din apropierea instituției. Atunci, polițiștii au aflat și care a fost motivul părăsirii centrului.
Duminică, în jurul orei 21, a fost panică mare printre angajații centrului de plasament de la Beceni, după ce aceștia au constatat că 11 copii nu au fost prezenți la apelul de seară. Angajații au sunat la 112 și imediat s-a dat alarma. Mai multe patrule de poliție au împânzit zona și s-au format filtre pe Drumul Județean 203K, spre Berca, și la intersecția cu DN2 E85. Nicio mașină suspectă nu a trectut necontrolată. În jurul orei 23, unul dintre copii a revenit în centru. Câteva minute mai târziu, toți copiii au fost găsiți vii și nevătămați într-o pădure din apropiere. Așa s-a aflat că fuga din instituție a fost un protest, după ce internilor le-au fost luate telefoanele mobile.Cazul a ajuns în atenția reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, dar și a Inspectoratului General al Poliției Române. Într-o intervenție la televizată, șeful IGPR, chestorul Liviu Vasilescu, a vorbit despre cazul Beceni.
„De exemplu aseara (nr. duminică), la Buzau, dintr-un centru de plasament au plecat 11 minori fiindca s-au suparat pe pedagog ca le-a luat telefonul. I-am cautat pe toti 11 si i-am gasit. Deci la toti facem masurile necesare”, a spus șeful Poliției Române.
Nu este însă prima dată când asistați fug din acest centru al DGASPC Buzău, care în urmă cu câteva luni a făcut obiectul unui scandal intern. Șeful centrului rezidențial pentru recuperarea și reabilitarea copilului cu tulburări de comportament de la Beceni, aflat în subordinea DGASPC Buzău, a fost trimis în judecată de procurori după ce, timp de mai multe luni, și-ar fi însușit alocațiile a zece copii și tineri asistați. Bărbatul a fost demis din funcție de conducerea centrului, însă lucrează în continuare în cadrul DGASPC Buzău, ca administrator. Beneficiarii centrului rezidențal pentru recuperarea și reabilitarea copilului cu tulburări de comportament nr. 5 Beceni sunt copii si tineri de până la 18 ani, neîncadrați în grad de handicap, dar cu diferite diagnostice de tip ADHD, retard ușor, tulburări de comportament, perturbări de atenție. Sunt copii care provin din familii, cazați temporar acolo sau beneficiari transferați din alte servicii de tip rezidential al DGASPC Buzău.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ