COPII INSTITUŢIONALIZAŢI, ÎN TABĂRĂ, LA BISOCA

0
177

Un proiect demarat în urmă cu 6 ani, prin care, copii instituţionalizaţi se bucură de excursii montane, cu ajutorul financiar al jandarmilor buzoieni, este continuat şi anul acesta. Proiectul a fost prezentat pe larg, într-un material video realizat de Inspectoratul de Jandarmi, ai cărui reprezentanţi au fost prezenţi zilele acestea, în tabăra din campusul de la Bisoca. Jandarmii susţin că nu doresc să-şi facă astfel imagine publică, ci doar să promoveze conceptul prin care ei reuşesc să strângă bani cu ajutorul cărora să ofere momente de neuitat copiilor din instituţiile de protecţie.
Alături de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău și Fundația Sântul Sava, Jandarmeria Buzău participă săptămâna aceasta la organizarea unei tabere în campusul din localitatea Bisoca, unde sunt cazați copiii din cadrul Complexului de servicii comunitare nr.2 Buzău. O importantă latură a acțiunii constă în contribuirea la formarea copiilor în ceea ce privește siguranța lor, în acest sens, jandarmii s-au “ aliat” cu partenerii consacrați, de la Poliţie, DGASPC Buzău, Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane, Agenția Națională Antidrog și Fundația “Sf Sava”. Împreună au organizat o serie de activități recreative și de prevenire, în aer liber, îmbinând astfel utilul și plăcutul.
Aceste activități fac parte dintr-un proiect început în urmă cu șase ani de către jandarmii buzoieni, prin care își propun să le organizeze copiilor din centrele DGASPC Buzău, cel puțin o dată pe an, excursii în zonele montane ale județului, fondurile necesare fiind asigurate atât prin contribuția benevolă a tuturor angajaților Jandarmeriei Buzău, cât și cu sprijinul unor oameni cu suflet mare. Jandarmii au realizat şi un film de prezentare a acţiunii de la Bisoca, dar ţin să precizeze că nu doresc mediatizarea din prisma imaginii publice, ci vor să promoveze conceptul acestui proiect, deja de tradiție, și anume „puterea unui Leu”.
Bisoca este mai mult decât o tabără, este o stare de spirit, spune părintele Mihail Milea, preşedintele Fundaţiei Sfântul Sava. Este o stare de bucurie pe care toţi copiii ce trec pragul campusului o găsesc de fiecare dată.
În acest an, prin bunăvoința părintelui Mihail Milea, jandarmii au economisit ceva din sumele destinate hranei. Astfel au putut cumpăra 60 de rucsacuri pentru drumeții, pe care le-am donat copiilor pentru a le folosi inclusiv la școală.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ