COPIII RĂMÂN SUB TUTELA PĂRINȚILOR! DGASPC ȘI-A RETRAS CERERILE DIN JUSTIȚIE

0
147

Punct final astăzi în scandalul copiilor instituționalizați cu forța de DGASPC Buzău. Astăzi la Tribunalul Buzău ar fi trebuit să se judece solicitările Protecției Copilului de plasare în custodia statului a 65 de copii cu deficiențe de auz și de vedere cazați în internat la Buzău. După ce scandalul a devenit public, iar demersul DGASPC Buzău de a ridica drepturile părinților asupra copiilor s-a dovedit a fi unul ilegal, Protecția Copilului Buzău și-a retras cererile din instanță.
La Tribunal au venit azi mai mulți părinți pentru a le comunica judecătorilor că nu au vrut niciun moment să renunțe la custodia asupra propriilor copii.
După decizia DGASPC de a renunța la procese, copiii vor rămâne așadar sub tutela aparținătorilor de drept. În viitor, rămâne ca DGASPC Buzău să recupereze în justiție banii pentru cazarea și masa copiilor de la instituțiile similare din județele de domiciliu ale copiilor care învață la Buzău. Totodată, noul director al DGASPC Buzău, speră că se va clarifica și legislația.
Totodată, astăzi și-a încheiat controlul și comisia constituită la nivelul Consiliului Județean Buzău. Primele rezultate ale anchetei vor fi făcute publice la începutul săptămânii viitoare.

Denisa Baciu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ