COPIII ȘI COVID-19

0
671

Copiilor le poate fi greu să înțeleagă ce văd pe internet sau la televizor, sau ce aud de la alte persoane, astfel încât pot fi deosebit de vulnerabili în fața sentimentelor de anxietate, stres și tristețe. Izolarea la domiciliu este, pentru cei mai mulţi, un stres, o situaţie pe care fiecare o percepe în mod diferit.
În aceste vremuri deloc fericite, părinții sunt încurajați să poarte o discuție deschisă cu copiii, ajutându-i să înțeleagă situația . Copiii simt agitația părinților, de aceea trebuie utilizat un limbaj adecvat vârstei. Siguranța este pe primul loc, iar explicațiile date nu trebuie să ii facă să se simtă triști.
Fiecare vârstă percepe diferit starea de izolare la domiciliu. Dacă pe un copil de vârsta preșcolară , desenele, poveștile și alte activități îl ajută sa treacă mai usor peste statul în casă, la vârsta adolescenței vorbim de alte moduri de gândire, accesul la internet ,platformele online , fiind un real folos.
Indiferent de vârsta copiilor, ei trebuie abordați cu sinceritate. Arătați înțelegere pentru ceea ce simt şi acordaţi-le atenție deplină. Asigurați-vă că ei înțeleg că pot vorbi cu dumneavoastră și cu profesorii lor ori de câte ori doresc.

Laurențiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ