COPIL DIAGNOSTICAT CU GRIPĂ LA BUZĂU

0
433

Al patrulea caz de gripă a fost confirmat în Buzău. Este vorba despre un copil care a ajuns la medic cu simtome de tuse, febră și durere în gât. Diagnosticul testării rapide a fost de gripă.
Un copil din Buzău a fost diagnosticat cu gripă. Inițial, acesta a ajuns la medic cu febră, tuse și durere în gât. Ulterior, medicul l-a trimis la Contagioase unde virusul a fost confirmat. Cum starea generală a copilului era bună, părinții au refuzat internarea. El a primit tratament antiviral.
Fiind perioada sărbătorilor de iarnă, copiii vor intra în vacanță, deci nu vor mai sta în colectivitate. Medicii se așteaptă ca numărul afecțiunilor respiratorii să fie mai redus în perioada imediat următoare.
În ceea ce privește monitorizarea afecțiunilor respiratorii la nivelul județului Buzău, acesta este al patrulea caz de gripă confirmat. De asemenea, vaccinarea a fost destul de bine gestionată, iar afecțiunile respiratorii nu au indicat o creștere alarmantă.
O serie de pneumonii s-a înregistrat săptămâna trecută, însă nu au ridicat probleme.
Față de sezonul anterior al aceleiași perioade, în 2018-2019, situația se prezintă mai bine. Afecțiunile respiratorii sunt sub control, dinamica lor nu a creat probleme și nu s-au înregistrat focare de colectivitate. Momentan nu sunt motive de îngrijorare.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ