COPIL DIAGNOSTICAT CU GRIPĂ, TRANSFERAT LA BUCUREŞTI

0
70

Un nou caz de gripă a fost confirmat, marţi dimineaţă, de medici, la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Este vorba despre o fetiţă din municipiul Buzău, în vârstă de un an şi jumătate care a fost adusă de părinţi la Secţia de Urgenţe Pediatrie, în stare febrilă şi simptome specifice gripei. Medicii care au examinat copilul au suspectat că ar putea fi vorba de o infecție cu virus gripal. Prezența virusului gripal de tip A a fost confirmat de testul rapid, iar medicii, împreună cu părinții, au decis ca fetiţa să fie transferată la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, instituție medicală specializată în astfel de infecţii.
Reprezentanţii Spitalului Judeţean au mai precizat că fetiţa nu fusese vaccinată antigripal. În momentul plecării către unitatea medicală din Capitală starea micuţei era una bună, însă medicii au decis transferul ca măsură de precauție, dat fiind că, în cazul copiilor de vârste fragede, evoluția bolii este mult mai rapidă decât în cazul adulților și exista riscul ca starea de sănătate a fetiței să se agraveze.
Un alt caz, mult mai grav s-a înregistrat, la Buzău, la finalul anului trecut. Atunci, o femeie de 47 de ani a decedat din cauza unei infecţii cu virus gripal.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ