COPIL RĂNIT LA LOCUL DE JOACĂ

0
46

Un copil în vârstă de 7 ani a ajuns de la joacă direct la spital. Băiatul a fost rănit la locul de joacă din Parcul Crâng, după ce leagănul în care se dădea s-a rupt și a căzut peste el. Oamenii au sunat la 112 și o ambulanță l-a preluat rapid și l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgențe. Din fericire, rănile suferite de copil nu au fost grave, însă părinții sunt deciși să-i facă pe cei vinovați de producerea evenimentului, să plătească.
Băiețelul în vârstă de 7 ani era împreună cu bunica la joacă, în parcul Crâng. La un moment dat, legăturile leagănului au cedat și au căzut cu tot cu copil. Micuțul ar fi fost lovit de o sfoară în zona gâtului. Câțiva părinți aflați la locul de joacă au sunat imediat la 112, o ambulanță ajungând în doar câteva minute la fața locului. Copilul acuza dureri la gât și la un picior. El era conștient și stabil la momentul preluării de către echipaj. Medicii l-au suspus unor investigații amănunțite și l-au ținut internat timp de două zile.
La scurt timp după incident, mama copilului a transmis un mesaj cutremurător. Femeia cere autorităților să se implice pentru ca astfel de accidente, care se pot transforma în adevărate tragedii, să nu se mai repete. Femeia relatează într-un mesaj pe Facebook că băiețeulul ei a suferit leziuni la gât, la față, dar are și un traumatism abdominal și unul cervical.
”De această data a fost copilul meu, mâine poate fi al vostru! O zi frumoasa de toamnă s-a terminat urat pentru David, un copil de 7 ani si 5 luni care azi a ieșit in parc cu bunica lui sa se bucure de copilărie ca toti copiii de altfel. A vrut sa se urce in acest leagăn din Parcul Crang si in momentul cand s-a agățat de el acesta a cedat ducand la accidentarea baiatului meu. Acesta a suferit leziuni pe fata, gat, traumatism abdominal si cervical sforile alea foarte grele picand direct peste el,un copil de aproximativ 22 de kg. O ambulanță l-a transportat de urgenta la spital unde dupa analize mai amănunțite s-au hotărât sa il interneze. Nu mai avem siguranță nici un parc cand mergem cu copiii nostri? Daca se întâmpla ceva cu un copil cine raspunde penal in fața legii? De ce nu se fac controale mai amănunțite, de ce lasă copiii de 14-15 ani sa urce in aceste leagane cand legea scrie ca pot urca copiii cu varsta maxima 12 ani?”, scrie femeia pe Facebook.
Mama lui David, copilul accidentat de leagăn în Crâng, adaugă, totodată, că cei care se fac vinovați de trauma suferită de fiul său vor plăti.
”Multumesc bunului Dumnezeu pentru ca acest copil nu a pățit nimic grav, dar cei care țin de siguranța copiilor nostri la locurile de joaca vreau sa raspunda despre ceea ce s-a întâmplat. Lucrurile nu o sa ramana asa! O tragedie se poate întâmpla orican,d de aceea sper cu ajutorul vostru acest mesaj sa ajunga acolo unde trebuie si sa se ia masuri de siguranta si sa închidă locurile de joacă daca nu mai sunt funcționale!”
Incidentul a atras furia părinților, rețelele de socializare fiind invadate rapid de mesaje prin care buzoienii cer autorităților să controleze locurile de joacă pentru copii pentru că multe sunt adevărate pericole pentru cei mici.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ