„Copilăria în comunism”

0
6

Copiii, încântați de rămășițele trecutului
Muzeul Județean Buzău adăpostește în aceste zile o expoziție inedită. „Copilăria în comunism” vrea să readucă în lumină câteva dintre lucrurile care nu cu foarte mult timp în urmă făceau parte din viața românilor și totodată să îi familiarizeze pe cei mici care nu au apucat vremurile de dinainte de 1989 cu moda, tehnologia și decorațiunile specifice acelor timpuri.
Muzeul Județean Buzău invită publicul la expoziția temporară „Copilăria în comunism”. Proiectul expozițional recreează, prin intermediul jucăriilor, jocurilor, fotografiilor și obiectelor școlare, universul copiilor din perioada comunistă. Totodată, vizitatorii pot admira piese de mobilier, aparate electronice, electrocasnice, bibelouri și alte obiecte decorative, diafilme, echipamente de agrement, documente și publicații.
Expoziția care vrea să aducă aminte de perioada comunistă, pune în lumină mai multe aspecte ale vieții.
Tabloul este întregit de uniforme ale șoimilor patriei și pionierilor, alături de insigne, medalii și diplome ce răsplăteau performanțele elevilor din perioada comunistă.
Elevii prezenți la expoziție au fost reușit astfel să vadă cum arăta lumea înainte fără tehnologie, telefoane mobile și internet.
„Copilăria în comunism” completează seria expozițiilor organizate în ultimii ani, cu scopul de a valorifica bogatul patrimoniu specific epocii comuniste pe care îl deține Muzeul Județean Buzău. Expoziția poate fi vizitată până în data de 2 octombrie 2022.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ