CORNUL ELEVILOR NU VA MAI VENI DE LA TURDA

0
68

Cornul pentru elevii și preșcolarii din județul Buzău nu va mai veni de la Turda. Reprezentanții firmei care câștigase licitația pentru distribuirea produselor de panificație în cadrul programului pentru școli au admis că nu pot onora condițiile contractului și au decis să se retragă din asocierea cu firma din Galați. Programul se va derula în continuare și atât cornurile, cât și biscuiții vor fi produși și distribuiți de societatea gălățeană.
Firma din Turda care distribuia elevilor din Buzău cornuri în cadrul programului guvernamental ”Laptele și cornul” s-a retras. În urma numeroaselor nereguli descoperite, pornind de la cornuri mucegăite sau fără termen de valabilitate menționat pe ambalaj, sau cornuri distribuite în momentul în care elevii plecaseră deja de la școală, autoritățile județene buzoiene au notificat firmele care se ocupă de acest program și le-au cerut să ia măsuri pentru a respecta termenii din contracte. Președintele Consiliului Judetean Buzău, Petre Emanoil Neagu, preciza, săptămâna trecută, că dacă lucrurile nu se îndreaptă, se poate ajunge la rezilierea contractului și găsirea altor soluții legale pentru ca elevii să primească în continuare lapte , corn și mere, în condiții decente și care să nu le pună sănătatea în pericol. După o săptămână, firma din Turda care câștigase licitația și se angajase ca împreună cu o societate din Galați să distribuie cornurile în școlile din Buzău a admis că nu poate face față acestei situații și a decis să se retragă.
” Producătorul și distribuitorul cornului în școli, Logistic Pop Art Media, s-a retras din asociere deoarece această firmă nu a avut capacitatea tehnică să ducă la îndeplinire obligațiile contractuale. În urma controalelor derulate de Comisia de anchetă (formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Buzău, Instituția Prefectului, ISJ, DSP, DSVSA și OPC) și a concluziilor din raport, firma respectivă a avut termen o săptămână pentru a remedia problemele semnalate și a identifica o soluție pentru a livra produsul în mod corespunzător, la timp și la standardele de calitate prevăzute în contract. În caz contrar, singura posibilitate era cea de reziliere a contractului. Soluția identificată a fost retragerea firmei Logistic Pop Art Media din asociere și asumarea de către Patisgal a derulării contractului. Doresc să vă asigur că nu vor exista întreruperi în derularea programului și nici pierderi de ordin financiar, deoarece vor fi achitate doar cornurile livrate și acceptate de unitățile școlare. Mulțumesc tuturor celor care au semnalat neregulile în desfășurarea acestui program. Vom urmări cu atenție și în continuare ca toți copiii să beneficieze de produse de calitate și livrate la timp”, au transmis reprezentantii Consiliului Judetean Buzau.
Un control efectuat în școlile din Buzău în ultimele săptămâni a arătat că Programul ”lapte și corn” este departe de a se derula în condițiile legii și fără ca produsele să prezinte un pericol pentru miile de elevi din județ. Echipa din care au făcut parte inspectori școlari, de sănătate publică, sanitari veterinari și de la Protecția Consumatorului a controlat 14 unități de învățământ. În toate școlile controlate produsele ajungeau la copii cu întârziere ori nu ajungeau deloc, erau transportate cu mașini improprii sau , mai grav, cornurile împărțite copiilor erau expirate. În urma acestui control, inspectorii au aplicat două amenzi în valoare de 10.000 de lei fiecare , pentru nereguli legate de modul în care se face transportul și etichetarea necorespunzătoare.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ