Cornul și laptele depozitat în cancelarie! Cum își dau inspectorii DSV, OPC și DSP cu stîngu-n dreptul

0
72

Programul guvernamental ,, Cornul si laptele,, sub lupa inspectorilor OPC, DSV si DSP. Inspectorii de control au vrut sa verifice daca sunt respectate prevederile privind acordarea produselor lactate si panificatie din cadrul programului guvernamental. Raportul actiunilor de control a fost prezentat in sedinta Colegiului Prefectural iar neregulile nu au intarziat sa apara.
Autoritățile par să se fi săturat de controlul programului “Cornul și laptele” și de veșnicele probleme care nu au rezolvare. La ultima verificare Protecția Consumatorilor și Direcția Sanitar Veterinară au tras concluzia că produsele pe care copiii le consumă sunt de cea mai bună calitate iar distribuția și depozitarea alimentelor se face ca la carte cu respectarea tuturor normelor igienico-sanitare. Rapoartele celor două instituții au fost prezentate în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural.
La fel de clare au fost concluziile și inspectorilor DSV care au întocmit un raport curat ca lacrima. Parametrii în care programul “Cornul și laptele” se desfășoară s-au îmbunătățit, sunt de părere autoritățile.
Rapoartele celor două instituții au fost contrazise de un alt document, de această dată încheiat de către inspectorii Direcției de Sănătate Publică. În școli nu există spații de depozitare speciale iar în unele cazuri alimentele sunt păstrate lîngă profesori, în cancelarie.
Verificările programului “Cornul și laptele” se vor intensifica în contextul în care o dată cu creșterea temperaturilor și fără dotările necesare, produsele alimentare se pot altera.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ