„CORNUL ŞI LAPTELE”, ÎN VIZORUL CONSILIULUI JUDEŢEAN

0
50

Reprezentanţi ai Consiliului Judeţean fac verificări în şcoli în urma numeroaselor sesizări cu privire la proasta calitate a produselor distribuite prin programul Cornul şi laptele. Firma care a câştigat licitaţia pentru produsele de panificaţie, acolo unde sunt cele mai mari nemulţumiri, a fost contactată şi i s-a pus în vedere să respecte termenii contractuali, pentru a evita să fie sancţionată.
Consiliul Judeţean a luat primele măsuri după ce au fost primite sesizări cu privire la modul defectuos în care se derulează programul „Cornul şi laptele”, în instituţiile de învăţământ din Buzău. Echipe de control ale instituţiei s-au deplasat în teritoriu şi au luat legătura cu reprezentanţii firmei distribuitoare.
Celor care au câştigat licitaţia pentru a furniza produse alimentare în şcoli prin programul guvernamental li s-a cerut să remedieze urgent deficienţele semnalate de părinţi şi profesori.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu consideră că, nu doar problemele privind calitatea produselor oferite copiilor şi întârzierile la livrare, trebuie rezolvate, ci şi valoarea pachetului, care este mult prea mică.
Conducerea Consiliului Judeţean a cerut mai multă implicare din parte altor autorităţi cu responsabilităţi în desfăşurarea programului pentru şcoli. De asemenea se solicită persoanelor desmnate de conducerile şcolilor cu primirea produselor să sesizeze în scris problemele constatatate şi chiar să refuze alimentele livrate. În ceea ce priveşte firma distribuitoare, aceasta riscă amenzi, sau chiar plângeri penale dacă nu va respecta condiţiile prevăzute în caietul de sarcini, iar sancţiunile pot merge până la rezilierea contractului.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ