CORPUL DE CONTROL A AJUNS LA COMPANIA DE APĂ! Primarul Toma taie din sporurile angajaţilor

0
171

Corpul de Control al Primului Ministru a ajuns la Compania de Apă Buzău iar verificările se vor întânde pe parcursul a 3 zile. Discutiile tensionate dintre Primăria Buzău si operatorul de apă pe tema unor chestiuni de ordin administrativ si financiar l-au determinat pe deputatul Marcel Ciolacu să ceară sprijinul prim-ministrului Sorin Grindeanu. Primarul Ct-n Toma explicat că va cere în sedinţa actionarilor Companiei de Apă reducerea unor sporuri salariale pentru angajatii care nu sunt implicati direct în productie.
Intenția primarului Constantin Toma de a se impune în conducerea Companiei de Apă a dat naştere unui scandal monstru. Edilul și-a propus și înlăturarea directorului Ionel Tescaru de pe scaunul de conducere al companiei. Cum de partea cealaltă, Tescaru a beneficiat de o susţinere puternică din partea preşedintelui Asociaţiei de Dezvoltare Buzău 2008, Petre Emanoil Neagu, organism care administrează activitatea Companiei la nivel de judeţ, atunci scandalul s-a transformat într-unul politic. Pentru a calma spiritele, preşedintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu a sugerat celor două tabere să îşi rezolve problemele în mod civilizat, iar acuzaţiile care au fost aruncate deoparte şi de alta să fie verificate de o autoritate neutră. Astfel Buzăul a primit vizita primului ministru Sorin Grindeanu, care a promis că va trimite corpul de control pentru a verifica activitatea Companiei de Apă. Ieri, inspectorii au ajuns în municipiu, unde vor rămâne până la finalul acesti săptămâni.
La începutul săptămânii viitoare va avea loc şedinţa acţionarilor Companiei de Apă în care va fi aprobat, printre altele, bugetul de venituri şi cheltuieli aferent anului 2017. Primarul Constantin Toma a anunţat că Primăria, în calitate de acţionar principal, va propune tăierea unor sporuri, inclusiv unele sume de care ar beneficia directorul Tescaru în cazul în care ar pleca de la conducerea societăţii. Economia făcută ar urma să ia calea unor investiţii în infrastructura de distribuţie a apei potabile.
Marţea viitoare se anunţă o şedinţă tensionată a acţionarilor Companiei de Apă întrucât, pe lângă buget, Primăria prin reprezentanţii săi va propune modificarea componenţei acţionariatului care ar conduce la demiterea directorului Ionel Tescaru.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ