COSTEL VÂNĂTORU, ÎNDEPĂRTAT DE LA CONDUCEREA BĂNCII DE GENE

0
194

Cercetătorul Costel Vânătoru nu mai este Directorul Băncii de Gene din Buzău. Acesta a fost îndepărtat de la conducerea instituției, după ce Adrian Chesnoiu a fost delegat să preia această funcție, potrivit site-ului agorintel.ro. Adrian Chesnoiu este directorul Agenției pentru Finanțarea Investițiilior Rurale – AFIR, iar în cursul zilei de joi, a fost delegat să preia funcția de director al Băncii de Gene din Buzău.
Deși din partea Ministerului nu există o comunicare oficială până în acest moment, această mutare ar fi prima dintr-o serie menită să schimbe conducerea AFIR. Cât timp Adrian Chesnoiu este delegat la Buzău, funcția de conducere de la AFIR ar fi preluată de Sorin Radu, director ul instituției de la Satu Mare.
Contactat de reporterii TV BUZĂU pentru a oferi un punct de vedere legat de schimbarea sa, Costel Vânătoru nu a dorit să comenteze situația.
Însă, în cadrul conferinței Partidului Social Democrat, primarul Constantin Toma și-a exprimat nedumirirea în fața acestei decizii.
Banca de Gene este un proiect de interes național și o instituție cu un rol important în păstrarea sutelor de specii de legume autohtone. Costel Vânătoru , cercetător și doctor în horticultură, este cel care a pus bazele acestei instituții în ultimii ani, motiv pentru care a și primit funcția de director.
Odată înlăturat din funcție, Costel Vânătoru se va întoarce la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă Buzău.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ