COSTEL VÂNĂTORU, OMUL ANULUI

0
102

Buzăul urmează să își desemeneze Cetățenii de onoare, oameni aleși din rândul personalităților buzoiene care s-au distins prin întreaga lor activitate. Cel mai așteptat nume era cel al Omului Anului , iar buzoianul care a fost nominalizat pentru acest titlu este părintele Costel Vânătoru, un nume notoriu atât printre cercetătorii în horticultură, cât şi în lumea bisericii. În cadrul ședinței de vineri, consilierii locali și-au dat votul pentru ca renumitul cercetător de la Stațiunea de Cercetare- Dezvoltare pentru Legumicultură să primească titlul de „Omul Anului”.
După numărarea voturilor, Costel Vânătoru a ținut să mulțumească pentru acest titlu onorific oferit de către buzoieni, în semn de recunoștință pentru munca depusă de acest în domeniul cercetării.
Părintele Costel Vânătoru, născut pe 10 octombrie 1967 în localitatea Lopătari din judeţul Buzău, este slujitor al Domnului, doctor în horticultură și, totodată, coordonator al Laboratorului de Genetică şi Ameliorare din cadrul Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău. În 2010 a fost ales membru asociat al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice a României, iar din 2012 este membru corespondent al Societăţii Internaţionale a Horticultorilor, de la Bruxelles.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ