Costel Vînătoru, premiat de Academia Română

0
13

Cea mai bună carte din domeniul agricol
Academia Română i-a acordat cercetătorului Costel Vânătoru Premiul Gheorghe Ionescu – Șișești pentru cea mai bună lucrare scrisă în România, în domeniul agriculturii. Disticția vine să confirme încă o dată meritele și succesele obținute de către părintele Băncii de Gene în domeniul agriculturii locale și naționale.
Costel Vânătoru, preot, director al Stațiunii de Cercetare Legumicolă și părinte al Băncii de Gene a fost distins de Academia Română cu Premiul Gheorghe Ionescu – Șișești penru cea mai bună lucrare de specialitate scrisă în domeniul agricol.
Sub numele de ,,Tratat de legumicultură specială”, lucrarea face o amplă trecere în revistă a principalelor legume din România, bolile și tratamentele pe care cultivatorii trebuie să le urmeze pentru a avea parte de producții sănătoase.
Alături de Costel Vânătoru, alți doi cercetători buzoieni, , Bianca Mușat și Camelia Bratu, au pus umărul la redactarea uneia dintre cele mai vaste lucrări din domeniul agriculturii. ,,Tratat de legumicultură specială”, a mai fost premiat de Academia de Științe Agricole și Silvice alături de Academia de Științe Tehnice.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ