COSTURI URIAŞE, ÎN PANDEMIE

0
7

Consiliul Judeţean a avut cheltuieli cu 200 % mai mari
Lupta cu pandemia de Covid 19 a adus cheltuieli uriașe și neprevăzute Consiliului Județean. Numai aprovizionarea cu materiale de protecţie sanitară au ridicat costurile cu 200 la sută. O parte din bani urmează să fie recuperaţi cu ajutorul unor proiecte cu fonduri europene.
Anul trecut a fost unul greu pentru toată lumea, inclusiv din punct de vedere economic. Pandemia a generat costuri suplimentare pentru Consiliul Judeţean, cheltuielile cu materialele de protecţie, fiind cele mai însemnate. Astfel, sumele alocate Spitalului Judeţean şi altor instituţii implicate în combaterea Covi 19, au crescut cu aproximativ 200 la sută faţă de o perioadă normală.
Aceste greutăţi financiare pară să fi trecut, însă. Conducerea Consiliului Judeţean a anunţat că o parte din banii cheltuiţi anul trecut vor fi recuperaţi.
Preşedintele Consiliului Judeţean a mai amintit că în cursul anului trecut, la nivel naţional au fost tot felul de probleme în ceea ce priveşte aprovizionarea cu materiale de protecţie, care însă nu s-au regăsit şi la Buzău. Mai mult preţurile de achiziţie au fost cele corecte, fapt confirmat şi în urma unui control al Curţii de Conturi.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ