“COȘUL VERDE DE BUZĂU”, PLATFORMĂ DE APROVIZIONARE DIRECTĂ

0
341

Un nou sistem de aprovizionare devine funcţional în municipiul Buzău. Primăria a iniţiat “Coșul Verde de Buzău”- prima acțiune de aprovizionare directă a cetăţenilor cu produse din gospodăriile țărănești și microfermele locale.
Primăria municipiului Buzău a pus la punct un sistem de aprovizionare directă a cetăţenilor cu produse proaspete din gospodăriile din zonă. “Coșul Verde de Buzău” este o platformă, ce face primul pas în realizarea celui mai scurt drum de aprovizionare cu produse proaspete și sănătoase a consumatorilor buzoieni, de la producători buzoieni. Primarul Constantin Toma explică într-un comunicat de presă că, în condiţiile actualei crize sanitare trebuie schimbat radical actualul mod de furnizare, din import a produse alimentare, de multe ori de slabă calitate.
“Primăria Municipiului Buzău, prin lansarea platformei „Coșul Verde de Buzău”, face primul pas în realizarea celui mai scurt drum de aprovizionare cu produse proaspete și sănătoase a consumatorilor buzoieni de la producătorii buzoieni – din gospodăriile țărănești și microferme pe modelul Casei Române de Comerț Agroalimentar “Unirea”, care trebuia să funcționeze la nivel național, gestionat de Guvernul României.
Această inițiativă de vânzare a produselor proaspete, în regim online (…) se dorește a fi un prim modul de parteneriat între Primăria Municipiului Buzău, producătorii buzoieni și consumatorii finali”, a precizat primarul Constantin Toma.
Pentru început au fost aleși doi parteneri şi anume, Cooperativa Agricolă „Unirea Gospodarilor” din Mihăilești, și Grupul „COMFORTUNA 93” care deține o mulțime de facilități de stocare și vânzare alimente en-detail, inclusiv de vânzare la domiciliu. Pasul doi va însemna realizarea fizică de magazine alimentare care să vândă exclusiv produse realizate în gospodăriile țărănești și microfermele buzoiene. Iar pasul trei va însemna realizarea unui mare centru en-gross, cu toate facilitățile de depozitare, ambalare și procesare care să vândă exclusiv produsele producătorilor buzoieni. Primăria invită producătorii buzoieni să se alăture proiectului.
“Cu această ocazie invit cât mai mulți producători buzoieni pentru a ni se alătura, ori fiind parteneri ai Cooperativei Agricole „Unirea Gospodarilor”, ori asociindu-se după modelul lor pentru a-și vinde produsele direct către consumatorii buzoieni.
Primăria Municipiului Buzău dorește să fie un partener onest și disponibil pentru toți cei interesați pentru a dezvolta o economie de tip circular pe această zonă vitală, cea a alimentației sănătoase și sigure”.
Acest sistem începe să funcționeze de marţi 14 aprilie, prin trimiterea a 1500 de pachete cu alimente de bază proaspete, într-un gest de solidaritate cu familiile neajutorate cu mulți copii și pensionarii singuri cu venituri minime.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ