COTIZAȚIE LA ASOCIAȚIA MUNICIPIILOR

0
117

Nu mai puțin de 66 de mii de lei este cotizația pe care Buzăul o achită, anul acesta, către Asociația Municipiilor din România. Suma a stârnit discuții în rândul consilierilor locali, care consideră că este una prea mare, în raport cu beneficiile pe care le are Buzăul ca membru în această asociație.
Municipiul Buzău face parte, ca membru asociat, din Asociaţia Municipiilor din România, iar primarul Constantin Toma este membru în Comitetul Director. Toate municipiile care au calitatea de membru trebuie să achite şi o cotizaţie, care a fost stabilită de Adunarea Generală a Asociaţiei la suma de 0,50 lei pe an pentru fiecare locuitor. Buzăul are 133.376 de locuitori declaraţi, ceea ce face ca valoarea cotizaţiei să se ridice la suma totală de 66.688 de lei pentru anul în curs.
Banii care urmează să ajungă în conturile Asociației au stârnit discuții în rândul consilierilor locali. Aceștia consideră că suma este una considerabilă în raport cu beneficiile pe care municipiul Buzău le are.
Unul dintre principalele obiective ale Asociaţiei Municipiilor din România este acela de a participa activ la îmbunătăţirea cadrului legislativ, în conformitate cu Constituţia României şi cu Carta Europeană a Autonomiei Locale. Cea mai recentă acţiune a fost legată de bugetul naţional şi de sumele de bani care ar trebui repartizate primăriilor.
Proiectul a trecut cu majoritate de voturi şi valoarea cotizaţiei a rămas neschimbată.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ