„COVALĂ” A MURIT LA DOAR 49 DE ANI! CUNOSCUT ROCKER ȘI ORGANIZATOR DE EVENIMENTE DIN BUZĂU

0
209

Doliu in comunitatea rock din Buzau, dar și printre cei care l-au cunoscut sau au petrecut la evenimentele unde s-a ocupat cu muzica și buna dispoziție. Ieri dupa amiaza a murit, la doar 49 de ani, Vali Nicola, cunoscut îndeobște sub numele de Covală. Inginer de sunet și organizator de evenimente, Covală a învîrtit butoanele pentru ultima dată la un eveniment la Tarcău în județul Neamț. Evenimentul tragic a fost povestit de Emanuel Vârgolici, prieten și colaborator vechi, care l-a însoțit la petrecerea de la care tocmai se întorceau.
Covală era cunoscut pentru crizele de astm.
Din păcate, medicii n-au mai putut face nimic.
Covală a fost principalul organizator al festivalului „Top T” şi întemeietor al celebrei rockoteci care a activat la casa sindicatelor după anii ’90. În ultima vreme se ocupa cu organizarea evenimentelor artistice şi culturale. A îndrumat generații întregi de tineri spre muzica rock și a oferit mii de ore de muzică la evenimentele unde era maestru de ceremonii. O întreagă comunitate este în doliu, prieteni, artiști dar și cei care l-au cunoscut și apreciat. Mîine, “La Felinare”, locul de întîlnire al iubitorilor de rock, va fi organizată o seară “In memoriam Covală”. Acesta a fost angajat al Casei de Cultură Municipală Ion Caraion din Buzău pentru o bună perioadă de timp, iar recent se angajase la Teatrul George Ciprian.
Sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus la capela de la Cimitirul Eroilor, unde va fi și inmormantat în ultima zi a anului.
Singurul său copil este o fată de 20 de ani, studentă la Timișoara la medicină veterinară și care se afla acasă la Buzău în vacanță.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ