COVID-19 DĂ IAMA ÎN CĂMINELE DE BĂTRÂNI

0
42

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, la nivelul județului Buzău, sunt active șapte focare de infecție cu SARS-CoV-2. Dintre acestea, patru sunt la cămine pentru persoane vârstnice. Peste o sută de persoane, asistenți, îngrijitori și beneficiari au fost depistate pozitiv, în urma testului. Mai grav este că, dintre aceștia, peste 80 sunt bătrânii aflați în îngrijire. Mulți dintre ei se zbat între viață și moarte. Un alt focar de Coronavirus s-a înregistrat astazi la Fundația ”Alexandru Ioan Cuza” din Cernătești.
Virusul face din ce in ce mai multe victime in randul batranilor. Azi a fost înregistrat un nou focar la Fundația ”Alexandru Ioan Cuza” din Cernătești, unde șapte din cele zece persoane confirmate pozitiv sunt internate aici cu diferite probleme. Aici s-a mai inregistrat un focar Covid 19, acum câteva săptămâni, cand 4 persoane au fost afectate de virus. Până la acest moment, cele mai multe cazuri cu coronavirus s-au înregistrat la Complexul de servicii pentru persoane vârstnice ”Alexandru Marghiloman” și Azilul de bătrâni ”Încredere, speranță, înțelegere” din Tisău cu câte 36 persoane confirmate pozitiv. Aici situația este dramatică, 52 de bătrânii și 20 de angajați au fost depistați pozitiv. Tot aici 4 persoane au pierdut lupta cu virusul. Nici la Căminul pentru persoane vârstnice ”Sfinții Constantin și Elena” din Costești situația nu este mai bună. Aici, 34 persoane sunt confirmate pozitiv, dintre care 23 sunt beneficiari și 11 sunt angajați. De asemenea 5 bolnavi au pierdut lupta cu virusul. În toate aceste cazuri, Direcția de Sănătate Publică a recomandat și o serie de măsuri de prevenire și igienă.
Un alt foacar de coronavirus este înregistrat și în cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău, unde 14 persoane sunt confirmate pozitiv. Acestea sunt internate în secția ATI. De asemenea, o societate profesională notarială a înregistrat 3 persoane confirmate pozitiv și o societate comercială din municipiul Buzău a declarat 4 persoane contaminate cu Covid-19. Direcția de Sănătate Publică Buzău a decis ca, în funcție de evoluția stării de sănătate, cazurile cele mai grave să fie transferate la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, iar ceilalți să rămână sub supravegherea medicului.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ