COVID 19, ULTIMUL BILANŢ

0
5238

Numărul buzoienilor aflaţi în carantină a crescut faţă de zilele trecute. În acelaşi timp scade numărul de persoane sunt izolate la domiciliu. În ceea ce priveşte cazurile confirmate de îmbolnăvire cu noul coronavirus, la nivelul județului Buzău, nu a intervenit nicio modificare.
Situaţia epidemiologică actualizată, la nivelul judeţului Buzău arată că numărul pacienţilor confirmaţi cu COVID 19 rămâne neschimbat. 13 persoane se află în această situaţie, iar 564 sunt în carantină. Conform bilanţului oficial, 1 122 de persoane sunt, în prezent, izolate la domiciliu.
În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 214 de polițiști, 117 de jandarmi, 147 de polițiști locali și 56 de militari din cadrul MApN. În contextul măsurilor impuse de decretarea stării de urgență la nivel național, 117 jandarmi buzoieni, sprijiniți de colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Ploiești, au acționat atât pentru asigurarea măsurilor de ordine în zona centrelor de carantină, cât și pentru întărirea climatului de ordine și siguranță publică, prin participarea la misiuni de patrulare și acțiuni cu efective mărite, precum și asigurarea cu operativitate a intervențiilor specifice. În urma misiunilor executate în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 25.000 lei pentru încălcarea prevederilor stabilite în Ordonanțele Militare, precum și pentru încălcarea normelor de conviețuire socială.
O echipă mixtă formată din personal de la Direcţia de Sănătate Publică și Jandarmerie a desfășurat activități în interiorul centrelor de carantină de pe raza județului, pentru verificarea respectării regulilor stabilite. Persoanele au fost informate, în scop preventiv, despre reglementările impuse prin cadrul normativ în vigoare, punându-se accent pe prezentarea consecințelor nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii bolilor sau încălcarea normelor de conviețuire socială.
Totodată, poliţiştii, au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 1040 de persoane și a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea măsurii izolării la domiciliu, în valoare de 2.000 de lei. Totodată au mai fost aplicate 250 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de aproximativ 330.000 de lei.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ