Cozi, frig și nervi în fața unor centre medicale

0
155

Oamenii acuză o slabă organizare și condiții demne de secolul trecut
Dacă aveați impresia că slaba organizare se întâlnește doar la stat, atunci v-ați înșelat. Mai mulți buzoieni au fost puși să aștepte afară în frig pentru analizele medicale, în fața centrului privat de recoltare Synevo din zona Bazar. Oamenii s-au plâns de personalul insuficient pus la dispoziție de către operatorul medical și de organizarea deficitară. Fără un spațiu încălzit și adecvat de așteptare, există riscul unor îmbolnăviri, au atras atenția clienții. Pe de altă parte, reprezentanții firmei Synevo au transmis că de vină se fac noile reglementări pentru combaterea răspândirii infectării Covid-19 care limitează numărul de persoane și stabilesc o distanță necesară care trebuie asigurată într-un spațiu interior.
Cu banii luați dar fără a beneficia de servicii pe măsura așteptărilor se simt buzoienii atunci când merg spre exemplu să plătească pentru un buletin de analize dar sunt puși în situația de a aștepta în frig, în fața cabinetelor medicale private. Spitalele sunt sufocate de pacienți iar deseori singura soluție viabilă și rapidă de a-ți rezolva o problemă este să te adresezi unui cabinet medical din afara sistemului sanitar de stat. Știi că trebuie să plătești dar costul uneori se pretează pentru a intra în posesia analizelor într-un timp cât mai scurt. Iată că uneori socoteala din târg nu se potrivește cu cea de acasă. Mai mulți buzoieni au mers la un centru de analize Synevo din municipiul Buzău dar acolo au trebuit să aștepte afară zeci de minute. Nu exista o programare prealabilă, nici personal suficient.
Reprezentanții centrului medical din zona Bazarului au precizat că nu pot să ofere un punct de vedere vizavi de reclamațiile clienților în schimb au invocat procedurile interne și cele care țin de prevenirea COVID-19.
Contactaţi pentru a putea primii un răspuns, repreyentanţii Synevo România au precizat că de vină pentru situaţia respectivă se fac noile reglementări pentru combaterea răspândirii infectării Covid-19 care limitează numărul de persoane și stabilesc o distanță necesară care trebuie asigurată într-un spațiu interior.

“Synevo România a luat în mod constant toate măsurile necesare pentru deservirea pacienților în cele mai bune condiții, cu respectarea legislației în vigoare. Noile reglementări pentru combaterea răspândirii infectării Covid-19 limitează numărul de persoane și stabilesc o distanță necesară care trebuie asigurată într-un spațiu interior. Synevo a investit pentru o cât mai bună prezență în Buzău, oferind un acces facil al pacienților săi la servicii medicale de diagnostic de laborator, având operaționale două centre de recoltare, pe Bulevardul Unirii și pe strada Al. Marghiloman, ambele respectând toate condițiile necesare pentru o recoltare în siguranță maximă a probelor biologice. În funcție de suprafața celor două centre numărul pacienților admiși în același timp în fiecare dintre spații este limitat, conform reglementărilor actuale”.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ