CRĂCIUN FĂRĂ EVENIMENTE

0
48

Câteva infracţiuni mărunte şi ceva amenzi contravenţionale. Este bilanţul acţiunilor jandarmilor pentru zilele în care buzoienii au pregătit şi au sărbătorit Crăciunul.

Numărul mic de fapte constatate îi face pe şefii Jandarmeriei să considere că sărbătorile au fost anul acesta foarte liniştite. Pentru ca liniştea sărbătorii să nu fie tulburată, În perioada 22- 26 decembrie, au fost organizate şi executate misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice, atât prin patrule de jandarmi cât şi în cooperare cu alte instituţii cu atribuţii în domeniul ordinii publice, având ca obiectiv creşterea climatului de siguranţă civică a cetăţeanului şi prevenirea criminalităţii stradale.

Peste două sute de jandarmi au fost în stradă şi au executat 102 misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice. În această perioadă au fost întocmite acte de sesizare pentru o infracțiune constatată în acţiune independentă și un număr de 4 infracțiuni constatate în cooperare cu Poliția cu această ocazie fiind identificați 5 autori și au fost aplicate 56 sancțiuni contravenționale, dintre care 14 avertismente scrise și 38 amenzi în valoare de 8450  lei.

În perioada imediat următoare, peste 100 de jandarmi vor acționa zilnic, în judeţ, pentru ca atât buzoienii, cât şi turiştii  să se poată bucura de mini-vacanța prilejuită Anul Nou. Conform estimărilor organizatorilor, la nivelul judeţului Buzău, peste 2000 de persoane vor participa la evenimentele organizate în spațiul public – focuri de artificii, concerte de Revelion, alte manifestări cultural-artistice.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ