CREDIT PENTRU INVESTIȚII

0
94

Consiliul Local Municipal a revizuit, în ședința de vineri, lista scurtă a investițiilor majore ce vor fi derulate în anii următori. Unele dintre aceste investiții sunt deja începute, altele urmează a fi demarate. Pe de altă parte, municipalitatea renunță sau trece pe alte surse de finanțare o serie de obiective pe care anul trecut le considera prioritare. Totodată, Primăria Buzău renunță la emisiunea de obligațiuni pe care o anunțase sperând că buzoienii vor susține, financiar, anumite obiective. În schimb, își bazează proiectele pe un împrumut de aproape 50 de milioane de lei, cu perioadă de rambursare de 10 ani. Cu banii împrumutați Primăria Buzău intenționează să investească în transformarea clădirii Bazar în sediu administrativ propriu, obiectiv care are prevăzut un buget de peste 9 milioane de lei. Tot cu aproximativ 9 milioane de lei va fi finanțată și refacerea stadionului de atletism, obiectiv care se regăsea și în prima listă de investiții prioritare. În rest, apar schimbări. Banii vor fi direcționați către dotarea cu centrale proprii a școlilor și altor instituții publice din oraș, dar și către asigurarea sursei alternative de încălzire.
Un obiectiv nou care va primi atenție și finanțare este amenajarea unui spațiu de recreere de-a lungul Canalului Iazul Morii.O modificare apare și în ceea ce privește reabilitarea străzilor. Dacă anul trecut se vorbea despre finanțarea lucrărilor de astfaltare pe cele peste 40 de străzi intrate deja în reabilitare, între timp se pare că s-a găsit o altă sursă pentru finanțarea lor, astfel că banii împrumutați vor fi folosiți pentru refacerea a trei artere.
Dintre obiectivele dispărute de pe lista de investiții prioritare sunt Cinematograful Dacia și proiectul reamenajării casei de oaspeți și a grajdurilor de la Conacul Marghiloman.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ