CRESC ÎMBOLNĂVIRILE DE RUJEOLĂ

0
51

Cazurile de rujeolă se înmulțesc de la o zi la alta, în județul Buzău. Nouă cazuri au intrat în atenția medicilor epidemiologi, în ultima săptămână, majoritatea provenind din localități din zona Râmnicului. Bolnavii au vârste de la două luni la 45 de ani.
Nouă cazuri de rujeolă au fost confirmate în jude¬țul Buzău în ultima săptămână. Cifra este una îngrijorătoare, mai ales că cei mai mulți dintre bolnavi sunt nevaccinați, ceea ce le agravează starea de sănătate și mai tare. Cazurile de rujeolă contorizate în dreptul județului Buzău provin din zona Râmnicului, acolo unde comunitățile de romi refuză în mod constant să-și vaccineze copiii. Din fericire, niciun caz nu a fost foarte grav, pacienții au răspuns bine la tratament.
Multe dintre cazurile noi de îmbolnăviri de ruejolă provin din localitatea Râmnicelu, zonă pe care epidmeiologii o supraveghează permanent de teama izbucnirii unei epidemii. Problema cea mai mare este fapul că părinții nu vor să-și vaccineze copiii, chiar dacă dau asigurări medicilor că își vor imuniza micuții.
Anul trecut a fost organizată, de către Direcția de Sănătate Publică Buzău, chiar o campanie de vaccinare în comunitățile vulnerabile pentru a putea asigura liniștea epidemiologică în județ. Modelul după care s-a desfășurat această campanie este cel din poartă în poartă, la dispensare și la școli, însă în ciuda eforturilor, numărul persoanelor vaccinate a fost unul redus.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ