CRESC TARIFELE LA APĂ ŞI CANALIZARE

0
226

Preţurile la serviciile de apă şi canalizare vor creşte începând de anul viitor. Majorările tarifare, anunţate de conducerea Companiei de Apă, pentru următorii 5 ani sunt asumate prin proiectul de finanţare din fonduri europene de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată, ce va fi implementat la Buzău.
Contractul de finanţare pentru Compania de Apă ce urmează să fie semnat în cursul acestei săptămâni, prin care Buzăul va beneficia de sume importante pentru infrastructura de apă şi canalizare, vine la pachet cu o veste proastă. Tarifele pentru serviciile oferite buzoienilor de Compania de Apă vor fi majorate. Creşterile de preţuri vor începe anul viitor şi se vor întinde pe o perioadă de cinci ani. Directorul Companiei de Apă, Simona Săvulescu a explicat la finalul şedinţei extraordinare a Consiliului Local Municipal, de luni, când au fost aprobate proiectele de hotărâri necesare încheierii contractului de finanţare, că majorările sunt parte a proiectului.
Directorul Companiei de Apă a precizat şi cu câte procente vor creşte tarifele în următorii 5 ani, atât la apă, cât şi la canalizare.
Noile tarife nu vor crea mari neajunsuri abonaţilor, consideră conducerea Companiei de Apă, deoarece sunt evaluate faţă de indicele de suportabilitate al populaţiei. Acest indice la pachetul apă-canal este pentru România de 2,5% din venitul mediu al unei gospodării, indice care nu va fi atins după majorarea preţurilor.
Pe de altă parte, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma este optimist şi crede că, în viitorii ani, printr-o gestiune corspunzătoare şi printr-un management eficient, preţurile la apă şi canalizare să nu mai crească.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ