CRESC TARIFELE LA CHIRII

0
43

Chiriile lunare pentru suprafeţele locative cu altă destinaţie decât cea de locuinţă şi terenurile aflate în proprietatea publică sau privată a municipiului Buzău şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Buzău ar putea crește de anul viitor cu până la 15%. Asta prevede un proiect de hotărâre ce va fi supus spre dezbatere și aprobare în ședința din această lună a Consiliului Local Municipal. Șefii Palatului Comunal spun că unele contracte trebuie refăcute și se va renegocia tariful chiriilor.

Pentru anul 2017, tarifele de bază, pe metru pătrat, al chiriilor lunare pentru suprafeţele  locative  cu  altă destinaţie decât cea  de locuinţă şi terenurile aflate

în domeniul  public  sau  privat  al  municipiului şi în  administrarea  Consiliului  Local  al Municipiului Buzău, au fost stabilite printr-o hotărâre aprobată de aleșii locali, în anul 2016. Șefii Palatului Comunal vor ca din 2018, chiriile lunare să crească cu aproape 15%. Vizate ar fi, printre altele, spaţiile pentru activităţi comerciale,  sau pentru activităţi de panificaţie, cofetărie, tipografie şi similare, spaţiile pentru activităţi de comerţ cu ridicata, sau pentru activităţi social-culturale şi sportive, spațiile pentru sediile şi birouri administrative, sau terenuri pentru garaje. Șefii Palatului Comunal spun că unele contracte trebuie refăcute și se va renegocia tariful chiriilor.

 

În urma solicitărilor venite din partea conducerii unităţilor de învăţământ, municipalitatea își propune să introducă, de anul viitor, tarife noi pentru închirierea  sălilor  de  sport  din  incintele acestora. Astfel, pentru închirierea sălilor cu o

suprafaţă mai mică de 300 m.p., tariful este de 50lei/oră iar pentru închirierea

sălilor cu o suprafaţă mai mare de 300 m.p. se va plăti 100lei/oră. Totodată, tariful  pentru  închirierea  terenurilor  aparţinând  domeniului public ( altele decât terenurile de sport, baze sportive, stadioane) a fost propus la 0,008lei/m.p./oră. Tarifele de  bază ale  acestor chirii au  fost actualizate, urmând a fi aplicate începând cu 01 ianuarie 2018.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ