CRESCĂTORIE ILEGALĂ DE ANIMALE

0
47

O echipă formată din polițiști locali, reprezentanți ai Gărzii de Mediu, inspectori de la DSV și Direcția de Sănătate Publică Buzău au efectuat recent, un control în zona Stației de Epurare – Pod Vadu Pașii – fosta balastieră. Aici, ei au constatat că un buzoian și-a construit mai multe anexe pe domeniul public al orașului. În zonă, s-a mai constatat existenta a două gropi, în care se aflau aruncate mai multe deșeuri printre care și unele de origine animală.

În urma acestor verificări, polițiștii locali buzoieni au aplicat mai multe sancțiuni.   Valoarea totală a amenzilor se ridică la suma de 2450 lei.

Potrivit reprezentanților Direcției Sanitar Veterinare Buzău, legislația nu le permite să emită sancțiuni consistente în astfel de cazuri. Tocmai din acest motiv, amenzile acordate in situațiile de acest gen, nu îi descurajează pe cei ce recurg la a arunca pe câmp leșuri de animale, odată ce au fost folosite.

 Polițiștii locali continua verificările privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, anexelor și împrejmuirilor, iar în cazul în care vor constata încălcări ale legii vor acționa în consecință.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ