CREŞTE NUMĂRUL ÎMBOLNĂVIRILOR CU COVID 19

0
12

Cinci pacienţi au fost confirmaţi, în ultimele 24 de ore
Cinci persoane din judeţul Buzău au fost confirmate, cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de noi infectări din această vară. Printre pacienţi se numără şi un bebeluş de 5 luni din Râmnicu Sărat, în cazul căruia nu se cunoaşte sursa infectării.
După o perioadă de stagnare sau chiar de absenţă a cazurilor noi de infectare cu Covid 19, Buzăul înregistrează iar o creştere în privinţa cazurilor confirmate. Autorităţile au raportat cinci noi cazuri, ale unor pacienţi cu vârste cuprinse între 5 luni şi 40 de ani. În cazul bebeluşului, care, în prezent este internat la Spitalul Râmnicu Sărat şi al altor doi pacienţi nu se cunoaşte, deocamdată sursa infectării.
Printre aceştia se numără şi o doctoriţă aflată în concediu maternal, după cum precizează Instituţia Prefectului într-un buletin informativ.
“Pacientă în vârstă de 31 de ani, locuieşte în Buzău, este medic aflat în concediu pentru îngrijire copil, nu prezintă simptome, este vaccinată cu o doză de vaccin, cea de-a doua nu a mai fost administrată. Se află în izolare la domiciliu. Nu se cunoaşte sursa de infectare.”
De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică a confirmat infectarea unei
Femei, în vârstă de 40 de ani, din Sărata Monteoru, care lucrează în domeniul construcţiilor. Sursa de infectare este soţul, care este confirmat pozitiv, iar sursa de infectare a soţului este locul de muncă din Bucureşti. Cei doi nu sunt vaccinati şi au refuzat testarea copiilor. În prezent sunt în izolare la domiciliu sub monitorizarea medicului de familie.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ