CREŞTERE ALARMANĂ DE CAZURI DE COVID 19

0
29

Record naţional negativ de îmbolnăviri cu Covid 19. În ultimele 24 de ore, în ţară, au fost confirmate 555 de noi cazuri de coronavirus, cel mai mare număr, de la începutul pandemiei. Nici la nivelul judeţului Buzău lucrurile nu stau deloc bine. Direcţia de Sănătate Publică a raportat 33 de noi cazuri.
Cele mai recente date oficiale privind evoluţia infectărilor cu Covid 19 sunt îngrijorătoare, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul judeţului Buzău. În ţară au fost confirmate 555 de cazuri, cel mai mare număr de până acum, iar la Buzău după reluarea testărilor au fost înregistrate 33 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 3 și 80 de ani și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, la Spitalul Județean de Urgență Buzău și la unități medicale din București Astfel, numărul persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei, la Buzău a ajuns la 684. Numărul persoanelor vindecate este de 462, iar cel al deceselor cauzate de Covid-19 de la începutul pandemiei este de 21.
În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor. Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ