CRIMĂ SUB INFLUENȚA DROGURILOR

0
770

A ucis sub influența alcoolului și a drogurilor. Este concluzia la care au ajuns anchetatorii în cazul crimei de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Testele toxicologice au arătat că tânărul care și-a incendiat iubita consumase băuturi și substanțe psihoactive înainte de a săvârși oribila faptă. Marți, tânăra ucisă a fost condusă pe ultimul drum, în timp ce criminalul încearcă să scape de închisoare, invocând lipsa discernământului.
Procurorii buzoieni strâng probe pentru a contura scenariul complet al crimei din spatele incendiului de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din Buzău. Cele mai recente indicii arată că tânărul Cosmin Dan era beat și drogat, atunci când a provocat incendiul din apartamentul Valentinei. Testele toxicologice rapide au oferit primele rezultate, luni. Vor fi relevante, în privința tipului de droguri consumate de agresor, și analizele de sânge recoltate în primele ore de la săvârșirea crimei. Totodată, din informarea anchetatorilor reiese că fostul iubit al Valentinei este singurul inculpat în acest dosar, cel puțin până la acest moment.
” Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus (…) punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul D.C.M., cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. În fapt, în sarcina acestuia s-a reținut că în dimineața zilei de 23.02.2019, a mers în apartamentul victimei N.V., asupra căreia a aruncat cu benzină dintr-o sticlă, apoi a dat foc cu o brichetă, determinând izbucnirea unui incendiu ce a avut drept consecință decesul victimei, care a fost găsită de către lucrătorii I.S.U. Buzău decedată, cadavrul prezentând urme de ardere și carbonizare. Din actul medico-legal rezultă că moartea victimei a fost violentă, s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute, consecința unor arsuri grad. II-IV, pe 100% din suprafața corporală, precum și a intoxicației acute cu mononid de carbon. Leziunile traumatice – arsuri grad II-IV – s-au putut produce prin expunere la flacără și au legătură de cauzalitate directă cu decesul.”
Individul se află în arrest preventiv pentru 30 de zile iar în cauză, în prezent, el este singura persoană cercetată pentru uciderea victimei. (SURSA: COMUNICAT DE PRESĂ PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BUZĂU)
Între timp, Cosmin Dan, tânărul suspectat că a omorât-o prin incendiere pe Valentina Daniela Nica, a solicitat să iasă din arestul Poliţiei. Avocaţii săi au făcut contestaţie la măsura arestului preventiv dispusă de Tribunalul Buzău pe 24 februarie, la numai o zi după ce tânărul ar fi comis crima. După ce testul toxicologic rapid a indicat prezenţa alcoolului şi a unor substanţe psihoactive în organism, este necesar ca în zilele următoare Cosmin să fie scos din arest pentru un examen psihiatric. De rezultatul acestuia depinde severitatea pedepsei pentru omor.
Luni, trupul neînsuflețit al Valentinei a fost depus la capela Bisericii ”Sfântul Gheorghe” din municipiul Buzău, iar marți a fost condusă pe ultimul drum.
DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ