CRIMINALITATEA ÎN CREȘTERE

0
24

Tâlhării și fapte cu violență
Din ce în ce mai multe infracțiuni comise cu violență sunt înregistrate la nivelul județului Buzău. În ciuda faptului că nu există un fenomen, polițiștii constată o creștere a criminalității în semestrul I al acestui an față de aceeași perioadă a anului trecut. Și criminalitatea stradală a cunoscut un trend ascendent, anunță autoritățile.
Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Buzău, au precizat că faptele de criminalitate sesizate la nivelul primului semestru din acest an au scăzut, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Totuși privind cu atenție se constată că faptele de criminalitate contra persoanei au cunoscut o ușoară creștere.
Creșteri majore au fost constatate și în ceea ce privește comiterea infracțiunilor stradale și aici ne referim la loviri, distrugeri sau alte fapte similare. Oamenii legii sunt de părere că cifrele sunt ridicate ca urmare a introducerii unor noi tipuri de infracțiuni în gama criminalității stradale.
Chiar și așa, trendul infracțiunilor săvârşite în stradă se află tot pe un trend crescător. Tot în creștere sunt și infracțiunile de mare violență.
Deficitul de polițiști, lipsa dotărilor și o necorelare a legislației cu actuala situație din stradă sunt de vină de creșterea numărului de infracțiuni, sunt de părere sindicaliștii din Poliție. Unul dintre evenimentele cu o încărcătură ridicată de violență s-a petrecut luna trecută în județul Buzău, atunci când un bărbat a fost agresat, iar mașina i-a fost vandalizată de mai mulți indivizi în prezența polițiștilor.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ