Criminalitatea în scădere în oraș

0
51

Cât de siguri vă simtiti in oras? La această întrebare au răspuns astăzi reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie care au declarat că infractiunile cu violenta si criminalitatea sunt în scădere. Din bilantul intocmit pe ultimele 8 luni, IPJ Buzău sustine ca infractiunile sunt pe un trend descendent fata de aceasi perioada a anului trecut dar si fata de ultimii 5 ani.

Municipiul Buzău a fost scena mai multor scandaluri în ultima perioadă. În egală măsură mass-media a prezentat în ultima vreme mai multe cazuri de furturi din locuinţe sau autoturisme, motive întemeiate de îngrijorare. Ultimul eveniment nefericit s-a petrecut aseară pe Aleea Grădinilor acolo unde două familii de romi şi-au împărţit dreptatea cu bolovani, săbii, pumni şi picioare. Reprezentanţii Poliţiei Buzău au precizat că evenimentul este unul izolat la fel ca şi cel care a avut loc în curtea Spitalului Judeţean atunci cînd mai mulţi romi au agresat cadrele medicale din Unitatea de Primiri Urgenţe. În cadrul unui bilanţ oamenii legii au prezentat astăzi faptul că tendinţa infracţiunilor cu violenţă este într-o continuă scădere.

Într-un trend descendent sunt şi furturile din locuinţe sau autovehicule deşi se pare, o spun tot poliţiştii, la nivelul municipiului Buzău operează în acest moment o grupare străină de oraş dar foarte activă.

Nu există o zonă specifică în care infracţiunile se petrec mai des decît în alte cartiere ale oraşului, a declarat şeful IPJ Buzău. Cu toate acestea dacă din analizele specialiştilor se va detaşa o astfel de arie atunci autorităţile iau în considerare instituirea unei zone speciale de protecţie în care numărul poliţiştilor să crească la fel şi acţiunile de prevenire şi supraveghere.

În concluzie, la nivelul municipiului Buzău, dau garanţii autorităţile, criminalitatea nu este pe un trend crescător iar ultimele evenimente s-au petrecut pe fondul unor scandaluri vechi produse în multe situaţii de persoane care nu au nicio legătură cu oraşul. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ