CRISTI BÎGIU, ELIBERAT

0
356

Judecătoria Focșani a admis cererea de eliberare condiţionată, formulată de fostul președinte al Consiliului Județean Buzău, Cristinel Bîgiu, deţinut în Penitenciarul Focşani, și a dispus liberarea condiţionată a acestuia. Din pedeapsa de 5 ani şi 10 luni închisoare, aplicată prin sentința penală pronunţată anul trecut de Tribunalul Vrancea, pentru săvârşirea infracţiunii luare de mită, Cristi Bîgiu a executat doi ani și jumătate.
Judecătorii au admis cererea de eliberare condiţionată formulată de fostul președinte al Consiliului Județean Buzău, Cristinel Bîgiu, deţinut în Penitenciarul Focşani, și a dispus liberarea condiţionată a acestuia.
„Pune în vedere petentului condamnat dispoziţiile (…) referitoare la conduita sa viitoare şi consecinţele la care se expune, dacă va mai comite infracţiuni. Dispune punerea în libertate a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 26/2018, emis de Tribunalul Vrancea, dacă nu este arestat în altă cauză. (…) cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Ia act că asistenţa juridică a fost asigurată de apărător ales. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.
Dacă în termen de trei zile de la comunicare, decizia instanței nu este contestată, Cristinel Bîgiu este pus în libertate.
Fostul șef al Consiliului Județean Buzău a stat după gratii între decembrie 2014 – aprilie 2015, în arest preventiv, și între decembrie 2016 și februarie 2019 în Penitenciarul Focșani. Mai exact doi ani și șase luni, adică pe jumătate față de sentința dispusă de judecătorii Curții de Apel Ploiești. În plus, Bîgiu a scăpat și de celelalte două dosare instrumentate de DNA, cel cu mita de la Ghergheasa, unde a fost condamnat la încă doi ani cu executare în mai 2017, și de cel legat terenul de aflat în zona centrelor comerciale, unde a recunoscut că a primit de asemenea mită, dar n-a mai fost condamnat.
Cristinel Bîgiu a fost prefect, senator și de șef al Consiliului Județean Buzău. Înainte de condamnare a fost președinte la PNL Buzău, apoi a primit funcție și în cadrul PSD Buzău.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ