CRIZĂ ACUTĂ DE PERSONAL

0
337

Criză acută de personal la Casa Județeană de Pensii din Buzău. Instituția ar mai avea nevoie de cel puțin 30 de angajați pentru a putea face față solicitărilor. Criza s-a accentuat odată cu noile modificări legislative care trebuie puse în aplicare, în acest an.
Mai multe modificări legislative au intrat în vigoare de curând și trebuie puse în aplicare în acest an. Vorbim, în general, de operațiuni de recalculare a unor pensii, care dau mari bătăi de cap angajaților Casei Județene de Pensii. Pentru a pune în aplicare o nouă lege adresată unor categorii de pensionari cu grupa I şi II de muncă, salariaţii responsabili de acest capitol au lucrat la foc automat, de multe ori stând la birou peste program. Chiar dacă o bună parte din misiunea de recalculare a pensiilor a fost încheiată, sunt şi alte schimbări legislative care trebuie puse în practică în acest an de specialiştii de la Casa de Pensii.
Numai că personalul care trebuie să pună în practică toate aceste modificări este insuficient. Directorul Casei Județene de Pensii a semnalat această problemă și a făcut o solicitare către Casa Națională, cerând angajarea a 30-40 de salariați.
Dacă reprezentanții Casei Naționale de Pensii vor aproba solicitarea privind angajarea a 30-40 de angajați, atunci acesta ar fi cel mai mare val de angajări din ultimii ani de la nivelul Casei de Pensii Buzău.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ