Criza COVID adâncită de criza de personal

0
52

Spitalul Județean Buzău riscă un scenariu similar cu cel de la Constanța
Suplimentarea numărului de paturi pentru pacienții COVID ar putea conduce la un scenariu similar celui de la Constanța în care mai multe persoane internate la secția ATI și-au pierdut viața în urma unei explozii, se pare datorate unei probleme la circuitul de oxigen. Specialiștii mai atrag atenția asupra faptului că există o criză a personalului care se suprapune crizei sanitare, ceea ce face și mai complicată situația de față.
Suplimentarea numărului de paturi în Spitalul Județean Buzău ar putea conduce la o tragedie similară celei de la Constanța. O spun chiar reprezentanții instituției care atrag atenția că la acest moment există soluții pentru acoperirea necesarului dar dacă internările de orice fel vor continua, atunci scenariul nu va fi prea optimist. Autoritățile mai arată că lipsa de personal este un alt factor pentru care la acest moment sistemul sanitar din județ nu se simte prea bine.
Deschiderea școlilor a însemnat un moment de cotitură pentru sistemul sanitar. O dată cu acest moment au crescut și numărul de îmbolnăviri, spun autoritățile sanitare. Ar fi trebuit ca elevii să fie testați înainte de debutul anului școlar însă din nou personalul raportat la volumul de muncă este insuficient.
Pentru a exemplifica și mai bine situația cadrelor medicale din Spitalul Județean Buzău reamintim că recent au fost scoase la concurs 23 de posturi de medici specialiști. Cele mai multe poziții disponibile au fost pentru secțiile UPU, Cardiologie și Oncologie acolo unde cea mai mare unitate spitalicească din județ se confruntă cu o lipsă acută de personal. Doar două persoane s-au înscris la selecția de oferte.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ