CRIZĂ DE MEDICI PEDIATRI LA SPITALUL JUDEŢEAN

0
483

Începând cu luna martie, secția de pediatrie a Spitalului Județean are deficit de medici. Dacă până la începutul lunii, gărzile de pe UPU Pediatrie erau acoperite integral de cei 7 medici de pe secție, nu același lucru se va întâmpla de acum înainte. Pe secție au rămas doar 4 medici care ar trebui să acopere gărzile dintr-o lună, ceea ce este imposibil.
Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Buzău are mare nevoie de medici. De la 1 martie au rămas numai 4 medici care realizează gărzile. În perioadele în care garda rămâne descoperită, medicii de pe secția de pediatrie sunt disponibili non-stop, colaborând fie telefonic cu medicul de gardă din urgențe, fie, la nevoie aceștia vin de acasă.
Astfel, secția de pediatrie are nevoie de ajutor pentru acoperirea gărzilor, fie că este vorba despre un medic specialist pediatru, fie că este vorba despre un medic de familie cu competențe în consultul copiilor. De asemenea, se acceptă și medici rezidenți, aceștia urmând să fie îndrumați de un medic pediatru de pe secție. Două posturi de medic pediatru sunt deja scoase la concurs de Spitalul Județean Buzău.
În acest moment, secția de Pediatrie este acoperită în proporție de 70%. Fiind perioada gripei și a afecțiunilor respiratorii, o parte dintre acești copii au fost redirecționați către secția de Boli infecțioase. În medie, în weekend, se poate ajunge și la peste 100 de prezentări la UPU Pediatrie.
La nivelul județului Buzău sunt în contract cu casa 19 medici pediatri. În acest moment, un medic de la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat și alți doi din Buzău, de la privat ajută secția de Pediatrie cu gărzile. Urmează ca reprezentanții conducerii spitalului să se deplaseze în județele unde sunt universități, sau la târgurile de medici pentru a găsi doctori care să vină pe secția de pediatrie, concomitent cu posturile deja scoase la concurs.

Andreea Zaleschi/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ