CRUCEA ROȘIE BUZĂU,CAMPANIE DE INFORMARE COVID-19

0
17

În opt luni, Covid 19 a adus multă nesiguranță în rândul oamenilor. Cifrele prezentate zilnic de autorități arată că infecţia are consecinţe atât în privinţa sănătății populației cât și a libertății de mișcare. În acest context, Crucea Roșie Buzău, a derulat o acțiune de informare și constientizare a populației în vederea limitării infectării cu virusul SARS-CoV- 2 a populației. Voluntarii Crucii Roșii din Buzău au împărțit pliante și au discutat cu populația despre metodele de prevenire a infectării.
Sub deviza „Virusul nu discriminează, nu o face nici tu”, Crucea Roșie își propune ca fiecare buzoian, atât din mediul rural cât și din cel urban, să fie informat corect cu privire la efectele acestei pandemii. Zilele trecute, voluntari ai Crucii Roșii, înarmați cu pliante și afișe, au luat la pas străzile cartierului Simileasca, unde au discutat cu locuitorii, le -au distribuit pliante și au lipit afișe cu informații ultile privind coronavirusul. Aproximativ 400 de adulți și peste 100 de copii au stat de vorbă cu voluntarii. De asemenea, aceștia au ajuns și în comuna Vadu Pașii unde au discutat, despre impactul pandemiei, cu aproape 130 adulți și 90 copii.
Contrar așteptărilor, populația a fost extrem de receptivă.
Proiectul este finanțat de o agenţie guvernamentală americană și Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie ,iar acţiunile de informare corectă cu privire la acest virus vor continua până în luna februarie 2021.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ