Cu ceaunul de fasole pe trotuar! Au fumat şi au luat amenzi

0
78

Copii trimisi la cersit, familii de romi care gătesc mâncarea pe trotuar, in plină stradă și fumători care nu au auzit de legea care interzice fumatul in localuri. Aceasta este fata mai putin plăcută a Buzăului, oras European. Evenimente de acest fel au incercat politistii locali să corecteze in ultimele zile. Au plecat pe teren si au verificat zonele aglomerate din oras in speranta că pe viitor si oamenii vor dori nu doar sa traiască intr-un oras European ci să aibă si un comportament pe măsură.
La sfîrşitul săptămînii trecute poliţiştii locali au demarat din nou actiuni de control. Au aplanat 12 conflicte care s-ar fi putut solda cu acte de violenţă şi au legitimat, pe raza municipiului Buzău, peste 700 de persoane. In zona de langa Parcului Sf. Ingeri au găsit 3 copii care erau trimisi la cersit chiar de mama lor, cea care ar fi trebuit să-I ocrotească și să le poarte de grijă. Din fericire pentru micuti, toti minori, acestia au fost institutionalizati in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Vor merge la scoala, vor avea ce mânca si cel mai important vor avea sansa unui viitor mai bun. Interventia oamenilor în uniformă nu s-a oprit aici. Acestia au răspuns şi la o reclamaţie care viza o familie de romi. Membrii acesteia ocupaseră o bucată dintr-un trotuar pentru a-şi face mîncare. Focul a fost stins abia după intervenţia agenţilor.
Verificările s-au extins şi în zona Talciocului. Contrar legii, în unele baruri au fost găsiţi buzoieni care fumau. Pentru nerespectarea legii au plătit amenzi cît pentru zeci de pachete de ţigări pe care le putea fuma,
În total, în urma controalelor desfăşurate la sfîrşitul săptămînii trecute
au fost aplicate peste 150 de amenzi in valoare totala de 23.000 lei.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ